F1-piloot knalt met 180 km/u op takelwagen (video)

Verschrikkelijk, hoe Jules Bianchi gisteren tegen 180 km/u inreed op een takelwagen die een andere Formule 1-wagen aan het verderhelpen was. De Fransman hield er een zwaar hoofdletsel aan over, maar kan weer zelfstandig ademen na een geslaagde operatie. De beelden spreken boekdelen.Drama gisteren op het Suzuka-circuit in tijdens de Grote Prijs Formule 1 van […]

Verschrikkelijk, hoe Jules Bianchi gisteren tegen 180 km/u inreed op een takelwagen die een andere Formule 1-wagen aan het verderhelpen was. De Fransman hield er een zwaar hoofdletsel aan over, maar kan weer zelfstandig ademen na een geslaagde operatie. De beelden spreken boekdelen.
Drama gisteren op het Suzuka-circuit in tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Japan, toen Jules Bianchi op het kletsnatte wegdek uit de bocht vloog en op een takelwagen knalde die de beschadigde bolide van Sauber-rijder Adrian Sutil aan het wegslepen was. Laatstgenoemde was een ronde eerder minder zwaar uit de bocht gevlogen, en aangezien er met de gele vlag werd gewaaid, moest Bianchi normaal gezien vertragen, maar dat gebeurde niet.

De 25-jarige piloot van Marussia liep een zwaar hoofdletsel op en moest meteen geopereerd worden. Ondertussen stelt hij het iets beter en kan hij opnieuw zelfstandig ademen, maar de crash is alweer een dieptepunt in de Formule 1-geschiedenis. Onderstaande beelden tonen de ernst van het ongeval. (KDN)

Reacties

wpDiscuz