Fabian Cancellara wint Parijs-Roubaix Sport
Fabian Cancellara wint Parijs-Roubaix
Sport

Fabian Cancellara wint Parijs-Roubaix

De Zwitser Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) heeft zondag voor de derde keer de wielerklassieker Parijs-Roubaix (Fra/WorldTour) gewonnen. Voor 'Herr Fabian' was het de tweede keer dat hij de dubbel Ronde van Vlaanderen - Parijs-Roubaix (2010 en 2013) op zijn erelijst mag schrijven.

Cancellara klopte op de wielerbaan in Roubaix Sep Vanmarcke (Blanco PCT) met een kleine fietslengte. De Nederlander Niki Terpstra (OPQS) mocht als derde mee het podium op. Greg Van Avermaet (BMC) werd vierde.

Op 126 kilometer van de streep tekenden Clément Koretzky, Stuart O'Grady, Matt Hayman en Gert Steegmans voor de eerste belangrijke aanval. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van 1:45 op de achtervolgers. O'Grady en Koretzky vielen al snel af en onder invloed van een bedrijvige Damien Gaudin werd er wat later, na de passage van Mons-en-Pévèle, een nieuw kopgroep van dertien gevormd, met daarin Stijn Vandenbergh en Sep Vanmarcke.

Onder impuls van een sterk Vandenbergh ontstond er voorin een kopgroep van vier, met Vanmarcke, Gaudin en Langeveld. Topfavoriet Cancellara verzeilde in de derde groep, maar liet iedereen ter plaatse en reed in één ruk naar de kopgroep. Vandenbergh en Vanmarcke besloten niet te wachten op Spartacus en fietsten een voorsprong van maximaal 32 seconden bij elkaar. Met Carrefour de l'Arbre in zicht sloten Zdenek Stybar en Cancellara voorin aan. Op de beruchte kasseistrook bleef Vandenbergh hangen aan een toeschouwer en haakte Stybar af na een misser. Vanmarcke en Cancellara reden samen de wielerbaan op, maar in de sprint was 'Herr Fabian' net iets sterker.

Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties