De wonderlijke wederopstanding van Fabrice Muamba Sport
De wonderlijke wederopstanding van Fabrice Muamba
Sport

De wonderlijke wederopstanding van Fabrice Muamba

Muamba, de Bolton-middenvelder die nauwelijks een maand geleden de dood in de ogen keek tegen Tottenham, is terug en sterker dan ooit: hij heeft bekend gemaakt dat hij opnieuw wil voetballen. Toch weet hij heel goed dat die hartaanval zijn leven op de waagschaal heeft gesteld...

De middenvelder van Bolton dankte God voor 'het mirakel' dat hij nog leeft. "Het zou fantastisch zijn om opnieuw te kunnen voetballen en ik hoop dat het er ook van komt. Het is echter veel belangrijker om te leven. Ik ben een erg gelukkig mens", verklaarde Muamba in de zondageditie van The Sun.

"Net voor ik in mekaar stuikte, zag ik twee spelers van Tottenham dubbel, er waren plots twee Scott Parkers en Luca Modriches. Ik voelde me vallen en nadien werd alles zwart. Ik was dood", aldus Muamba. "Ik heb God gevraagd om me te beschermen en hij heeft me niet laten vallen. Wat gebeurd is, is meer dan een mirakel", vertelde de 24-jarige Muamba.

Op 17 maart kreeg Fabrice Muamba een hartaanval tijdens een wedstrijd in de FA Cup tussen zijn club Bolton en FC Tottenham. Zijn hart stond 78 minuten lang stil. Een halfuur nadat hij in het ziekenhuis aankwam kregen dokters zijn hart dan toch terug op gang. Achteraf noemde het medisch personeel het een mirakel dat Muamba het incident overleefd heeft. Op 16 april verliet hij het Londense Chest Hospital.

Foto: Muamba in het ziekenhuis, na zijn hartaanval tijdens een wedstrijd met zijn club Bolton.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties