"Fabrice Muamba zeven minuten zonder hartslag” Sport
"Fabrice Muamba zeven minuten zonder hartslag”
Sport

"Fabrice Muamba zeven minuten zonder hartslag”

Bolton-speler Fabrice Muamba die zaterdag op het veld in elkaar zakte, had minstens zeven minuten geen hartslag. De 23-jarige voetballer vecht nog altijd voor zijn leven in een Engels ziekenhuis. Ondertussen stromen de steunbetuigingen uit alle hoeken van de wereld nog steeds toe.

Twee uur lang werkten artsen aan de speler die tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham in elkaar zakte, alvorens zijn hart weer uit zichzelf begon te kloppen. Volgens de krant The Sun zou Muamba tussen de zeven en tien minuten geen hartslag hebben gehad, waardoor de vrees voor hersenschade bestaat. Muamba verkeerde gisterenavond laat nog altijd in kritieke toestand.
Zijn verloofde én moeder van hun zoontje van drie, Shauna Muganda, twitterde vanochtend een boodschap rond waarin ze iedereen bedankte voor alle steunbetuigingen. “Waar leven is, is hoop”, voegde ze daar nog aan toe.

Mensen van over de hele wereld blijven intussen hun steun betuigen. Zo droegen de spelers van Real Madrid het afgelopen weekend truitjes met daarop de boodschap “veel beterschap Muamba” (foto). Daarnaast wensten ze ook collega Abidal van Barcelona veel sterkte, die moet binnenkort een levertransplantatie ondergaan.

RACISME

Maar het drama met de Bolton-speler leidde ook tot uiterst pijnlijke reacties. De politie pakte dit weekend een 21-jarige Brit op die meteen na het dramatische incident enkele racistische tweets had verspreid. De man beweert intussen dat zijn account gehackt is en dat anderen de boodschappen (waaronder “ga maar wat katoen plukken”) verspreidden. (AH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties