Fan valt 10 meter diep: hulpdiensten worden verrot gescholden (video)

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Barcelona in Amsterdam donderde een overenthousiaste supporter 10 meter diep op de beton. De aanwezige hulpdiensten deden hun best om er zo snel mogelijk bij te zijn, maar toch vindt het publiek dat het allemaal niet vlot genoeg gaat. Bij de Ajax-aanhang is respect voor de hulpdiensten blijkbaar ver […]

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Barcelona in Amsterdam donderde een overenthousiaste supporter 10 meter diep op de beton. De aanwezige hulpdiensten deden hun best om er zo snel mogelijk bij te zijn, maar toch vindt het publiek dat het allemaal niet vlot genoeg gaat.
Bij de Ajax-aanhang is respect voor de hulpdiensten blijkbaar ver te zoeken, want wanneer deze zich haasten om de supporter te gaan helpen die 10 meter naar beneden donderde, is het nog niet goed. ‘Kankerlijer’ en andere krachttermen zijn maar enkele van de prozaïsche bewoordingen die ze naar hun hoofd krijgen. 

Bijzonder jammer, want zo’n medewerker van een hulpdienst is de belichaming van het woord zelf: helpen en dienen, of het nu over een zware hooligan, zatlap of onverlaat gaat, los van ras, geloof of uiterlijk. Dat net die mensen zo uitgescholden worden, is bijzonder jammer. Maar zoals steeds staan de beste stuurlui aan wal, zeker? (KA)

Bekijk hier de beelden van het incident: 

Reacties

wpDiscuz