Federer en Azarenka ronde verder, Hewitt out na vijfsetter Sport
Federer en Azarenka ronde verder, Hewitt out na vijfsetter
Sport

Federer en Azarenka ronde verder, Hewitt out na vijfsetter

Roger Federer (ATP 6) heeft zich dinsdag makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Zwitser rekende in zijn openingspartij in drie sets af met de Australische thuisspeler James Duckworth (ATP 133). De setstanden waren 6-4, 6-4 en 6-2.

Federer heeft een indrukwekkend palmares op de Australian Open. Hij werd er al viermaal eindlaureaat (2004, 2006, 2007 en 2010) en stond de voorbije tien edities minstens in de halve finales. In de tweede ronde wacht de Sloveen Blav Kavcic (ATP 99), die profiteerde van de opgave van Radek Stepanek (ATP 44). De Tsjech leidde op dat moment met 7-6 (7/3), 6-4, 1-6 en 0-2.

Azarenka

Bij de vrouwen mocht ook Victoria Azarenka (WTA 2) een ronde verder. De Wit-Russische titelverdedigster klopte de Zweedse Johanna Larsson (WTA 91) met 7-6 (7/2) en 6-2 en moet in ronde twee de baan op tegen de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA 84).

Hewitt

Publiekslieveling Lleyton Hewitt (ATP 43) heeft zich dinsdag net niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde. De 32-jarige Australiër vocht in zijn duel tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP 25) voor wat hij waard was, maar ging uiteindelijk na maar liefst 4 uur en 18 minuten onderuit in vijf sets: 7-6 (7/4), 6-3, 5-7, 5-7 en 7-5.

Matchpunt

Voor Hewitt was het al zijn 41ste vijfsetter op een grandslamtoernooi en daarmee evenaart hij het record van de Amerikaan André Agassi. De Australiër kreeg dinsdag bij een 5-4 voorsprong in de vijfde set zelfs een matchpunt, maar liet dat onbenut.

De uitschakeling van Hewitt is een klap voor de Australische tennisfans. Zij hadden gehoopt op een sterke prestatie van hun tennisheld, die onlangs nog het ATP-toernooi van Brisbane op zijn naam geschreven had. Hewitt klopte in de finale Roger Federer (ATP 6).

Foto AFP, Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties