Fenerbahçe en Besiktas gaan in beroep tegen UEFA-sanctie Sport
Fenerbahçe en Besiktas gaan in beroep tegen UEFA-sanctie
Sport

Fenerbahçe en Besiktas gaan in beroep tegen UEFA-sanctie

Fenerbahçe en Besiktas gaan in beroep tegen de sancties van de Disciplinaire Commissie van de Europese Voetbalbond (UEFA), waarbij beide Turkse voetbalclubs worden uitgesloten van Europees voetbal. Dat maakten de clubs woensdag op hun website bekend. Ze werden dinsdag bestraft omwille van hun aandeel in een dossier rond wedstrijdvervalsing tijdens het seizoen 2010-2011.

Besiktas zou een bekerfinale tegen Istanboel BB hebben gemanipuleerd, terwijl Fenerbahçe onder verdachte omstandigheden kampioen werd in 2011.

Fenerbahçe mag daardoor niet deelnemen aan de komende twee Europese clubcompetities waarvoor het zich plaatst en er hangt de club ook nog een voorwaardelijke sanctie van een bijkomend jaar zonder Europees voetbal boven het hoofd. 'Fener', afgelopen seizoen tweede in de Turkse competitie, kwam komend seizoen normaal gezien uit in de derde voorronde van de Champions League.

Besiktas, de derde uit de Turkse Süper Lig en vorig seizoen nog halvefinalist in de Europa League, mag komend seizoen dan weer niet deelnemen aan de Europa League.

Blijven de sancties behouden, dan neemt Bursaspor de plaats in van Fenerbahçe en spelen Kayserispor en Kasimpasa (de nieuwe werkgever van ex-Club Brugge-speler Ryan Donk) de Europa League.

Belga

Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties