Ferrari woedend na geklungel raceleiding Sport
Ferrari woedend na geklungel raceleiding
Sport

Ferrari woedend na geklungel raceleiding

Fernando Alonso was - zo was te horen over de boordradio - tijdens de GP van Europa van afgelopen weekend al niet te spreken over de raceleiding. Achteraf waren zowel hij als zijn team, Ferrari, woedend.

Alonso reed vlak achter Lewis Hamilton toen deze de Safety Car inhaalde voorbij de Safety Car-lijn. Mag niet, en Hamilton werd bestraft. Maar intussen kon Hamilton wél een gat slaan en omdat het de raceleiding maar liefst twintig minuten kostte om erachter te komen dat Hamilton een fout maakte en een straf te bedenken, kon de Brit zijn straf - een drive through - op een veel geschikter moment uitvoeren. Hij lag toen tweede en... bleef tweede. Terwijl Alonso, die niets verkeerd deed, als negende finishte. Onbegrijpelijk voor de Spanjaard.

Het zorgwekkende lijkt vooral de complete willekeur te zijn waarmee straffen worden uitgedeeld. Michael Schumacher haalde in Monaco in onder de Safety Car, maar omdat de wedstrijd zich in de laatste ronde bevond, kon hij geen straf meer krijgen tijdens de race. Dus kreeg hij 25 seconden straftijd na afloop. Dat is veel meer dan de tijd die de drive-through penalty aan Hamilton kostte. Een 10 seconden stop-and-go penalty was wellicht gepaster geweest.

Negen rijders bestraft

Na afloop kregen negen rijders een milde tijdstraf van 5 seconden omdat ze niet met aangepaste snelheid reden tijdens de Safety Car-fase. Alonso werd zo nog achtste en Pedro de la Rosa zag zijn ene punt verloren gaan aan Nico Rosberg.

Die (slechts) vijf seconden straftijd scheppen volgens Ferrari overigens "een gevaarlijk precedent". De regels overtreden lijkt voordeliger dan ze respecteren, zo vinden de Italianen.

Rode licht

En dan is er nog het rode licht aan het einde van de pitstraat dat Michael Schumacher elke kans op een goede klassering ontnam. De Duitser moest schijnbaar een eeuwigheid wachten en zag zowat het hele veld passeren. Mercedes GP wil opheldering hierover.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties