FIFA-onderzoekers richten pijlen nu ook op Blatter Sport
FIFA-onderzoekers richten pijlen nu ook op Blatter
Sport

FIFA-onderzoekers richten pijlen nu ook op Blatter

Zwitserse onderzoekers openen nu ook een onderzoek naar FIFA-topman Sepp Blatter. Tot nu toe bleef de opnieuw verkozen voorzitter buiten schot, maar daar komt nu verandering in.
Het corruptieverhaal rond de FIFA gaat gezellig verder. Nadat deze week negen FIFA-toplui opgepakt waren op verdenking van omkoping, afpersing en het witwassen van geld wordt het nu ook warm onder de 79-jarige achtersteven van Sepp Blatter. Zwitserse onderzoekers kondigden namelijk aan dat ook Blatter onderworpen zal worden aan een spervuur van vragen. Belangrijkste kwestie is het dubieuze aanstellen van Rusland en Qatar voor het WK, respectievelijk dat van 2018 en 2022.

Football Association-topman Greg Dyke voorspelt zelfs dat Blatter het onderzoek niet zal overleven. “De Zwitserse en Amerikaanse onderzoekers gaan nog zoveel meer bewijzen vinden en ik geloof niet dat de corruptieschandalen hier gaan stoppen. Ik wil mijn hand er voor in het vuur steken dat Blatter binnen dit en vier jaar geen voorzitter meer is van de FIFA”, vertelde hij in The Telegraph. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties