FIFA-partner spilfiguur in ticketzwendel (video) Sport
FIFA-partner spilfiguur in ticketzwendel (video)
Sport

FIFA-partner spilfiguur in ticketzwendel (video)

In Rio de Janeiro is de Brit Ray Whelan gearresteerd. Hij is directeur van Match Services, exclusieve aanbieder van WK-tickets, en dus partner van de FIFA. De man hield er een zeer lucratief handeltje op na. De politie verdenkt hem ervan een belangrijk spilfiguur te zijn in het netwerk rond de illegale tickets voor de WK matchen. Het verkopen van tickets op de zwarte markt is niet alleen illegaal in Brazilië, het is ook nog eens tegen de huisregels van de FIFA.

De Braziliaanse autoriteiten schatten dat er per match bijna 400.000 euro verdiend werd door de verkoop van tickets op de zwarte markt. Whelan zag de toekomst zeer rooskleurig in, hij was van plan om de finaletickets te verkopen voor 12.000 euro. Mooi zakgeldje, kan je al eens zot gaan doen.

In een persbericht verklaarde de FIFA tegen elke schending van zwendel te zijn. Maar als het puntje bij paaltje komt, zullen ze dit wel door de vingers zien. Het is dit WK niet de eerste keer dat de oprechtheid van de FIFA in vraag wordt gesteld. (IR)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties