FIFA registreerde 3,5 miljoen ticketaanvragen in tweede verkoopsfase Sport
FIFA registreerde 3,5 miljoen ticketaanvragen in tweede verkoopsfase
Sport

FIFA registreerde 3,5 miljoen ticketaanvragen in tweede verkoopsfase

Er zijn tijdens de tweede verkoopsfase maar liefst 3.505.656 ticketaanvragen voor het WK voetbal van komende zomer in Brazilië gedaan. Dat maakte de Wereldvoetbalbond donderdag bekend op zijn website.

Die aanvragen kwamen van zo'n half miljoen supporters uit 199 landen. Bijna 80% van de fans die tickets aanvroegen had de Braziliaanse nationaliteit.

Tot vandaag/30 januari konden fans tickets bestellen voor 62 van de 64 WK-duels (behalve de openingswedstrijd in Sao Paulo en de finale in Rio). De regel 'first come, first served' gold niet, de felbegeerde tickets zullen worden verloot onder de geïnteresseerden. Ten laatste op 11 maart krijgen de fans die tickets aanvroegen bericht of ze al dan niet bij de gelukkigen zijn.

Tot 7 februari kunnen supporters van de 32 deelnemende landen wel nog de zogenaamde PMA tickets aanvragen. Elk deelnemend land heeft per wedstrijd recht op acht procent van de beschikbare tickets. Voor die toegangskaartjes heeft FIFA al aanvragen van 95.848 supporters voor in totaal 585.350 tickets ontvangen.

In eerdere verkoopfases werden al ruim één miljoen tickets aan de man gebracht. Een volgende verkoopsfase, wel op basis van het 'first come, first served'-principe, gaat op 12 maart van start. In totaal zijn er drie miljoen tickets beschikbaar.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties