FIFA selecteert geen Belgische scheidsrechters voor WK Sport
FIFA selecteert geen Belgische scheidsrechters voor WK
Sport

FIFA selecteert geen Belgische scheidsrechters voor WK

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag de namen van de scheidsrechters bekendgemaakt voor het komende WK voetbal in Brazilië (12/6-13/7). In totaal werden 25 trio's en acht "support duo's" aangeduid. Ze komen uit 43 landen.

De scheidsrechters zijn afkomstig uit Europa (9), Zuid-Amerika (5), Azië (4), Afrika (3), Noord- en Midden-Amerika (CONCACA, 3) en Oceanië (1).

Na het afhaken van Frank De Bleeckere, ref op de WK's van 2006 en 2010, is er in Brazilië zoals verwacht geen Belgische vertegenwoordiging meer.

Namens Europa zijn de nominaties voor de Duitser Felix Brych, de Turk Cüneyt Cakir, de Zweed Jonas Eriksson, de Nederlander Bjorn Kuipers (foto), de Serviër Milorad Mazic, de Portugees Pedro Proença Olivieira Alves Garcia, de Italiaan Nicola Rizzoli, de Spanjaard Carlos Velasco Carballo en de Engelsman Howard Webb, die de vorige WK-finale in Zuid-Afrika leidde (Spanje-Nederland). De Noor Svein Oddvar Moen is invaller.

Belga, Archieffoto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties