Flipkens en Coppejans bekroond op VTV-gala Sport
Flipkens en Coppejans bekroond op VTV-gala
Sport

Flipkens en Coppejans bekroond op VTV-gala

Kirsten Flipkens en Kimmer Coppejans zijn zaterdag in Campus Drie Eiken in Wilrijk in de bloemetjes gezet op de jaarlijkse eindejaarsviering van de Vlaamse Tennisvereniging (VTV).

De 'Tennisprestatie van het Jaar' kwam op naam van Kirsten Flipkens, die een onwaarschijnlijk jaar achter de rug heeft. Eind maart ontsnapte ze nog aan de dood met bloedklonters in de kuit als gevolg van een langeafstandsvlucht. De 26-jarige Flipkens moest verplichte rust nemen, maar keerde nadien sterker dan ooit terug. In Québec won ze het eerste WTA-toernooi in haar carrière door in de finale het Tsjechische achtste reekshoofd Lucie Hradecka te kloppen. Op het US Open boog ze pas in de tweede ronde tegen Victoria Azarenka, de Wit-Russische nummer één van de wereld.

Dankzij die sterke prestaties maakte ze dit jaar een reuzensprong op de wereldranglijst. Flipper steeg maar liefst van de 262e naar de 54e plaats, haar beste notering ooit. Flipkens had met 203 punten ruime voorsprong op Ruben Bemelmans (112) en de inmiddels gestopte Kim Clijsters (62), die de onderscheiding vorig jaar in de wacht sleepte.

Belofte van het jaar

Kimmer Coppejans (ATP 747) is de Belofte van het Jaar. De 18-jarige Coppejans won dit jaar onder meer Roland Garros bij de junioren en werd Europees kampioen in zijn leeftijdsklasse. Hij eindigde met 265 punten met een straatlengte voorsprong op Alison van Uytvanck (112), de winnares van vorig jaar. An-Sophie Mestach (111) werd derde.

Verder was er nog een speciale vermelding voor Kim Clijsters, rolstoeltennisster Annick Sevenans en Klaartje Van Baarle (seniors +45).

Belga

Foto's: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties