Flipkens: "Enkel goede herinneringen aan Wimbledon" Sport
Flipkens: "Enkel goede herinneringen aan Wimbledon"
Sport

Flipkens: "Enkel goede herinneringen aan Wimbledon"

Kirsten Flipkens (WTA 20) zal zaterdag niet aantreden in de finale van Wimbledon. De Belgische nummer één was donderdag in haar halve finale niet opgewassen tegen de Française Marion Bartoli. Het nummer vijftien op de wereldranglijst was donderdag veel te sterk voor onze landgenote, met duidelijke 6-1 en 6-2 cijfers als gevolg.

"Marion heeft een schitterende wedstrijd gespeeld, er was vandaag niets tegen te beginnen", verklaarde Flipkens na de match. "Ik probeerde veel slice in mijn return te verwerken, maar dat bracht haar niet in de problemen. Ik gebruikte dropshots en schoof op naar het net, maar dan lobte ze mij telkens", aldus Flipper.

"Om haar vandaag te kunnen kloppen moest ik op 500% van mijn kunnen spelen. Ik was zeker niet nerveus, want ik had eerder al op Centre Court gespeeld. Ik heb geprobeerd om, zoals tegen Kvitova, het beste van mezelf te geven, maar ik ben nooit in mijn spel kunnen komen. In de eerste set ben ik op mijn knie gevallen en twee games later stak een intense pijn de kop op. Maar dat is geen excuus voor mijn nederlaag".

"Ik hou, tien jaar na mijn overwinning bij de juniores, enkel positieve herinneringen over aan deze editie van Wimbledon", verklaarde de Kempense, die voor het eerst in haar carrière de halve finales van een grandslamtoernooi speelde.

Belga

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties