Flipkens op één wedstrijd van top 20 Sport
Flipkens op één wedstrijd van top 20
Sport

Flipkens op één wedstrijd van top 20

De derde editie van de Brussels Open bidt en smeekt dat het vandaag en de komende dagen niet de hele dag regent. Woensdag kregen bijna alle speelsters al een dubbele opdracht voor de kiezen op een kille en loodzware gravelbaan. Kirsten Flipkens zag haar tweede ronde naar vandaag verschoven.

Kirsten Flipkens moet vanaf vandaag in haar eentje de Belgische eer hooghouden op de Brussels Open. Woensdag knokte ze zich in een driesetter voorbij de Amerikaanse Madison Keys (WTA-59) naar een tweede ronde tegen Jamie Hampton (68), die eerder op de dag Wickmayer uitschakelde. Als ze die ochtendpartij wint, mag ze na de middag nog een kwartfinale afwerken, plus een dubbelpartij. “In het beste geval dus drie matchen. Daar zou ik blij mee zijn”, lachte ze.

Flipper had het niet onder de markt met de 18-jarige Keys. Pas bij 1-4 in de eerste set kon de Molse nummer 21 van de wereld het tij keren. “Het is nog maar de eerste keer dat ik hier in Brussel een wedstrijd win. Bij de eerste editie, twee jaar geleden, verloor ik in de eerste ronde en vorig jaar moest ik afzeggen door die affaire met de bloedklonters. Het is ook heel belangrijk dat ik een paar setjes speel op gravel, zo vlak voor Roland Garros.”

Wint Flipkens donderdagochtend tegen Hampton, dan klimt ze zo goed als zeker naar de 20e plaats in de wereld, al is dat niet haar grootste zorg. “Ik moet om half elf al de baan op en ik ben absoluut geen ochtendmens. Met half elf kan ik nog net leven”, lachte ze. Die Hampton is geen hapklare brok. Gisteren toonde ze zich mentaal ijzersterk tegen Wickmayer. “En vorig jaar verloor ik van haar in de laatste kwalificatieronde voor de Australian Open”, herinnerde Flipkens zich. “Ik zal dus proberen om hier beter te doen.”

FRANK VAN ROOST Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties