Francis De Greef: "Wie mij aanwerft, krijgt daar geen spijt van" Sport
Francis De Greef: "Wie mij aanwerft, krijgt daar geen spijt van"
Sport

Francis De Greef: "Wie mij aanwerft, krijgt daar geen spijt van"

De dagen voor Kerstmis dreigen voor Francis De Greef wel erg donker te worden. De ronderenner is al maanden op zoek naar een ploeg voor volgend jaar, een speurtocht die maar geen succesvol einde kent. Met het verstrijken van de dagen ruimt hoop stilaan plaats voor wanhoop. "Want stoppen op je 28ste, zeg nu zelf, dat is een drama."

Francis De Greef zit al een tijdje opnieuw op de fiets. Oefentrips die afgewisseld worden met werk in de fitness. Beide handen van de Antwerpenaar zijn klaar om een kans te grijpen die misschien nooit komt. Want een maanden durende odyssee langs elke profploeg leerde de lange klimmer dat haast elke deur gesloten is.

"Teams als Tinkoff - Saxobank, Lampre en Orica - GreenEdge hebben nog een paar plekjes vrij, maar daar kreeg ik telkens te horen dat ze tevreden zijn met het aantal renners dat zijn met het aantal renners dat ze nu onder contract hebben."

Een team met de World- Tourstatus beantwoordt het best aan de karakteristieken van de renner-De Greef. Maar de kans dat Cisse in 2014 in dat slag van ploegen terecht kan, is nagenoeg nihil. Wanty - Groupe Gobert lijkt een ploeg die misschien nog een sprankel hoop biedt.

Al wordt De Greef stilaan gek van de mist die ze daar spuien. "Als ik met de manager spreek, vertelt die me dat de ploeg vol is. Hoor ik ploegleider Hilaire Van Der Schueren aan het woord, dan klinkt het weer dat er misschien toch nog wat mogelijk is. Op voorwaarde dat er nog een sponsor wordt gevonden. (Zucht) En zo wordt er gespeeld met de toekomst van een mens."

Lees meer in uw donderdagkrant

GUY VERMEIREN

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties