Frank De Bleeckere bergt fluitje op na 17 december Sport
Frank De Bleeckere bergt fluitje op na 17 december
Sport

Frank De Bleeckere bergt fluitje op na 17 december

Frank De Bleeckere zal op 17 december zijn laatste wedstrijd fluiten. De competitematch Zulte Waregem-Bergen wordt de laatste voor de Belgische topscheidsrechter. Dat maakte de Belgische Voetbalbond KBVB maandagavond bekend. Volgende week (op 22 of 23 november) leidt de 45-jarige Oost-Vlaming zijn allerlaatste Champions League-wedstrijd.

De Bleeckere bereikt binnenkort de maximumleeftijd om nog te mogen fluiten op internationaal niveau en besloot daarom om ook geen nationale wedstrijden meer te leiden.

De Bleeckere floot onder meer op twee Wereldbekers (2006 en 2010) en twee EK's (2004 en 2008) en leidde drie keer een halve finale in de Champions League (2007, 2010 en
2011). Daardoor werd hij zes keer verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar en kreeg hij zes keer de Gouden Fluit. Begin 2009 werd hij zelfs verkozen tot derde beste scheidsrechter ter wereld.

Dit jaar ontving hij nog een Lifetime Achievement Award als bekroning voor zijn hele carrière.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties