Fransman verbrijzelt wereldrecord polsstokspringen (video) Sport
Fransman verbrijzelt wereldrecord polsstokspringen (video)
Sport

Fransman verbrijzelt wereldrecord polsstokspringen (video)

’t Is gebeurd! Het wereldrecord polsstokspringen is eind-de-lijk verbeterd! 21 jaar lang stond dat op naam van de Oekraïner Sergey Bubka, maar zaterdag maakte de Fransman Renaud Lavillenie daar een einde aan. Met het nodige enthousiasme!
Op 21 februari 1993 vloog ene Sergey Bubka uit Oekraïne met zijn klikken en klakken over 6m15 in het polsstokspringen. Een prachtprestatie, want niemand had ooit beter gedaan. Bubka bleef maar liefst 21 jaar dé absolute wereldrecordhouder, tot de Fransman Renaud Lavillenie zaterdag de lat één centimeter hoger legde. Zijn eerste poging was meteen raak, tot immense vreugde van zijn hemzelf en zijn team. “Dit is ongelooflijk. Ik liet de lat op 6m16 leggen omdat ik me geen mooiere plaats kon indenken om het record van Bubka te breken. Het lukte al bij mijn eerste poging”, aldus de nieuwe wereldrecordhouder.

Ook Bubka zag zijn wereldrecord live verpulverd worden, maar hij was er als de kippen bij om Lavillenie te feliciteren. Laatstgenoemde zat Bubka overigens al een tijdje op de hielen. In januari verbeterde hij al twee keer zijn persoonlijk record: 6m04 in Rouen en 6m08 in Bydgoszcz. Een kwestie van tijd, zo bleek zaterdag. De beelden spreken voor zich! (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties