Galatasaray en Chelsea houden elkaar in evenwicht, Real vernedert Schalke Sport
Galatasaray en Chelsea houden elkaar in evenwicht, Real vernedert Schalke

Van de acht confrontaties in de 1/8e finales van de Champions League is er uiteindelijk nog nauwelijks één die in de terugmatch spanning kan opleveren. Galatasaray - Chelsea was het enige duel dat op een gelijkspel eindigde. Het werd 1-1 in Istanboel. In de andere wedstrijd van woensdagavond vernederde Real Madrid het Duitse Schalke 04 met 1-6.

In de Turkse hel stond Chelsea bij de rust verdiend 0-1 voor. Het Engelse doelpunt viel al na negen minuten. De Spaanse spits Torres vond nog eens de weg naar de netten.

In de tweede helft tapte Galatasaray uit een ander vaatje. Eerst mikte Inan nog op de paal, maar een minuutje later stond het dan toch 1-1. Chedjou dook bij een hoekschop goed op in het midden en legde het leer mooi tegen de netten.

Het leek wel alsof beide teams best tevreden waren met dit billijk gelijkspel want het laatste halfuur was in feite een maat voor niets. Ook Eden Hazard speelde een vrij onzichtbare partij en werd enkele minuten voor het laatste fluitsignaal nog naar de kant gehaald door Mourinho. Chelsea zal de klus in Londen moeten klaren en de Engelse eer in de Champions League daar hoog moeten houden.

Real vernedert Schalke

In de andere wedstrijd van de avond maakte Real Madrid er een heuse doelpuntenkermis van. Schalke 04 was op eigen veld enkele maten te klein voor de Koninklijke. Benzema en Bale zorgden er voor dat het al na 20 minuten 0-2 stond. Beide sterren scoorden in de tweede helft ook nog twee keer en de derde wereldster van Real, Cristiano Ronaldo, wilde kennelijk niet onderdoen voor zijn spitsbroeders. Ook de Portugees legde er twee in het mandje.

In de blessuretijd wist Huntelaar de schande een heel klein beetje uit te wissen voor de Duitsers, maar de terugwedstrijd in Spanje wordt hoe dan ook een overbodige pot voetbal.