Ganse wereld bejubelt Tom Boonen: het overzicht

Na de ronduit heroïsche zege van Tom Boonen in Parijs-Roubaix haalt ook de internationale pers de loftrompet over ‘Tommeke’ boven. Wij maakten alvast een bloemlezing van de vele reacties!Tom Boonen… Voor velen leek de renner op de terugweg, maar met wat hij dit voorjaar getoond heeft, snoert hij elke criticaster de mond. Als renner én […]

Na de ronduit heroïsche zege van Tom Boonen in Parijs-Roubaix haalt ook de internationale pers de loftrompet over ‘Tommeke’ boven. Wij maakten alvast een bloemlezing van de vele reacties!
Tom Boonen… Voor velen leek de renner op de terugweg, maar met wat hij dit voorjaar getoond heeft, snoert hij elke criticaster de mond. Als renner én als mens liet hij zich de voorbije weken opmerken. Vlot, steeds zichzelf en voortdurend relativerend, er zijn er die mijlenver naast hun schoenen zouden lopen als ze nog maar één tiende van zijn palmares bij elkaar gefietst hadden. Ook in het buitenland weet iedereen weer wie de enige echte heerser van de wielrennerij is op dit moment. Hier vind je alvast een aantal van de vele reacties!

Boonen schrijft Parijs-Roubaix geschiedenis (Eurosport)

Tom Boonen superieur in Parijs-Roubaix (Telegraaf)

Boonen, “Monsieur Parijs-Roubaix” (L’Equipe)een benaming waar Roger De Vlaeminck niet onmiddellijk happy mee zal zijn…

Tom Boonen wint zijn vierde Parijs-Roubais met een legendarische solo (Cyclingnews)

Oersterke Boonen wint zijn vierde Parijs-Roubaix (Wielerland)

‘Boonen smashes the Cobbles of Paris Roubaix’ – Hell of a Ride (Non Pro Cycling)

Paris-Roubaix: Sterke man Tom Boonen slaat rest met verstomming na solo win (Road Pedal Powered)

Boonen rijdt van de geschiedenis naar de legende (Podium Cafe)

Roubaix – Boonen in het paradijs (L’équipe)

“De Hel van het Noorden” heet Tom Boonen (RTS Sport)

Boonen: gewijde koning van de kasseien in Roubaix (RTBF) OK, deze laatste is niet zo buitenlands als de voorgaande…

Over zijn solo zijn de superlatieven niet te tellen: empatisch, heroïsch, legendarisch, weergaloos, de inspanning van het voorjaar, … Vlaanderen heeft zijn held, die de voorbije jaren wat van zijn pluimen leek verloren te zijn, weer volledig in de armen gesloten en de Boonen-koorts slaat her en der toe! Ook onze Bekende Vlamingen lieten zich niet onbetuigd: onder andere Kate Ryan, Olivier Deschacht, Tiany Kiriloff, Caren Meynen, Sven Ornelis, Wine Lauwers en zelfs Elio Di Rupo lieten hun genoegen blijken. Let ook op de reactie van Peter Van de Veire onderaan, die er traditiegetrouw een heel andere wending aan geeft… (KA)

Reacties

wpDiscuz