Gazza: "4 flessen whiskey en 16 lijnen coke per dag" Sport
Gazza: "4 flessen whiskey en 16 lijnen coke per dag"
Sport

Gazza: "4 flessen whiskey en 16 lijnen coke per dag"

In een openhartig interview op de Britse zender ITV1 heeft de Engelse ex-international Paul Gascoigne een boekje opengedaan over zijn drugs- en alcoholverleden. Uit dat gesprek blijkt dat de enfant terrible heel diep heeft gezeten.
De intussen 44-jarige ex-voetballer maakte het mooie weer bij onder andere Tottenham, Newcastle, Lazio Roma en de Glasgow Rangers. Hij legde uit in het interview dat hij na zijn voetbalcarrière in een zwart gat viel. Hij stortte zich dan maar op drank en drugs. Zo was er een bepaalde periode in zijn leven waarin hij maandenlang niet at en geen water dronk, maar overleefde op whisky en cocaïne.

In zijn ergste dagen zoop hij maar liefst vier flessen whisky per dag op en snoof daarbij nog eens zestien lijnen coke. Hij kreeg ooit wel te maken met een overdosis, maar mag van geluk spreken dat hij het nog kan navertellen.

De Engelsman probeerde van zijn verslaving af te raken in een afkickcentrum, maar dat ging maar moeilijk. Bovendien werd hij in 2008 ook opgenomen in een psychiatrisch centrum en toen hij daar werd ontslagen, probeerde hij zich van kant te maken in een Londens hotel. Vorig jaar liep hij tegen de lamp voor dronken rijden. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en drie jaar rijverbod.

Ondertussen lijkt hij terug op het goede pad. Hij staat al meer dan een jaar droog en is nog dagelijks in behandeling. Hij beweert zelf van zijn verslaving af te zijn. (JL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties