Geen breuk voor roze trui Phinney na valpartij

Taylor Phinney heeft maandag bij de massale valpartij aan het einde van de derde Giro-etappe geen breuken opgelopen. De 21-jarige Amerikaan kan woensdag dus gewoon starten in de roze trui. Phinney werd maandagavond na de transfer vanuit Denemarken naar Verona naar het ziekenhuis gebracht voor een nieuw onderzoek. Daar bleek dat de BMC-renner geen breuken […]

Taylor Phinney heeft maandag bij de massale valpartij aan het einde van de derde Giro-etappe geen breuken opgelopen. De 21-jarige Amerikaan kan woensdag dus gewoon starten in de roze trui.

Phinney werd maandagavond na de transfer vanuit Denemarken naar Verona naar het ziekenhuis gebracht voor een nieuw onderzoek. Daar bleek dat de BMC-renner geen breuken opliep in zijn rechterenkel. Wel moesten de dokters drie hechtingen aanbrengen.

“Ik heb een gat in mijn voet, maar hopelijk valt de schade mee”, zei de onfortuinlijke Phinney. “Ik voel me wel al beter dan meteen na de crash. Gelukkig heb ik de tijd om wat te rusten.”

Vandaag staat in de Giro de eerste rustdag op het programma. Woensdag herneemt de wedstrijd met een ploegentijdrit in Verona.

Foto PhotoNews

Reacties

wpDiscuz