"Geen dag zonder Wouter in gedachten" Sport
"Geen dag zonder Wouter in gedachten"
Sport

"Geen dag zonder Wouter in gedachten"

Geen dag die voorbijgaat zonder dat Iljo Keisse aan Wouter Weylandt denkt. Eén jaar na het fatale ongeval kijkt de vriend van de overleden renner nog eens achterom. "De pijn wil maar niet weggaan."

"Alles wat ik zie, wat ik hoor, de dingen die ik meemaak: telkens doemt de herinnering aan Wouter op. Zit ik te ontbijten met de ploeg, dan zie ik op het buffet de zaken staan die hij vroeger altijd at. Worden er 's avonds grapjes verteld aan tafel, dan mis ik het feit dat hij vroeger op de eerste rij stond om plezier te maken. Op een verwerkingsproces kan je geen tijd plakken, maar dat het zo lang zou duren en dat het allemaal zo schrijnend blijft, dat verrast me toch."

"Wouters overlijden heeft me als mens enorm veranderd. Ik kijk nu anders tegen de dingen aan. Altijd was ik iemand die als een gek met zijn vak bezig was, een renner die echt alles in het teken stelde van sportief succes."

"Wat Wouter overkwam heeft me geleerd dat ik mijn oogkleppen af en toe moet afzetten, dat ik ook aandacht moet hebben voor familie, voor vrienden en voor andere leuke dingen om me heen. Wouter was een man die van het leven genoot, misschien zelfs een tikje té, zeker in de winter. Maar de wetenschap dat hij er 25 jaar aan een stuk het maximale heeft uit gepuurd zorgt toch voor een bepaalde vorm van troost."

Guy Vermeiren

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties