Geen wereldkampioen, maar dit gigantische bedrag ontvangt 16-jarige dartsensatie Luke Littler Sport
Geen wereldkampioen, maar dit gigantische bedrag ontvangt 16-jarige dartsensatie Luke Littler
Sport

Geen wereldkampioen, maar dit gigantische bedrag ontvangt 16-jarige dartsensatie Luke Littler

Luke Littler heeft het PDC World Darts Championship verloren van Luke Humphries. De 16-jarige schreef geschiedenis door een plek in de finale te veroveren nadat hij in de halve finale de kampioen van 2018, Rob Cross, versloeg en daarmee de jongste werd die dat ooit heeft bereikt.

Maar helaas was het gisterenavond (03/01) niet zijn avond en verloor hij van Luke Humphries, die met 7-4 won. De tiener - ook wel 'Luke the Nuke' genoemd - heeft een leger fans verzameld en is een begrip geworden na zijn recordprestaties tijdens het toernooi. Littler stond voor het toernooi 164e op de wereldranglijst, maar hij maakte korte metten met zijn tegenstanders in de aanloop naar de finale.

Prijzengeld

Naast Cross heeft Littler eerder Christian Kist, Andrew Gilding, Matt Campbell en Brendan Dolan verslagen, evenals zijn eigen held Raymond van Barneveld - en hij is nog niet eens oud genoeg om een biertje te kopen. Ondanks het feit dat hij geen wereldkampioen werd, heeft Littler zich wel verzekerd van een mooi bedrag: hij verdiende 200.000 pond (231.000 euro) voor het bereiken van de finale. Zijn vorige hoogste prijzengeld kwam van zijn twee uitbetalingen van ongeveer 27.500 pond (32.000 euro) tijdens de Modus Super Series in Portsmouth.

(lees verder onder de video)

“Het is te gek!”

Littler zei: "Ik heb er geen woorden voor. Het is te gek. Ik sta net op dat podium. Het is nog niet eens tot me doorgedrongen. Ik heb mezelf verrast. Ik moet gewoon gefocust blijven en Luke Littler zijn. Ik moet volwassen zijn en mezelf zijn.” En Littler heeft al plannen voor zijn prijzengeld - zij het behoorlijk bescheiden. Hij vertelde het aan The Telegraph: "Ik trakteer mezelf altijd op trainingspakken van Under Armour. En ik koop gewoon een nieuwe jas en Fifa-punten voor mijn Xbox. Dat is het wel zo'n beetje."

Autorijden

Littler, die later deze maand 17 wordt, zei dat hij graag zou willen beginnen met autorijden, maar dat hij nog niet goed heeft nagedacht over welke auto hij wil. Maar met 200.000 pond die binnenkort op zijn bankrekening staat, kunnen we aannemen dat het waarschijnlijk geen tweedehands Ford Fiesta wordt. Hoewel hij er niet in slaagde om de trofee mee naar huis te nemen, kunnen we wel zeggen dat hij het Britse publiek voor zich heeft gewonnen en dat hij zeker iemand is om in de toekomst in de gaten te houden.

(Bron: LADbible)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties