Geen "zware" Milaan-Sanremo voor Cavendish Sport
Geen "zware" Milaan-Sanremo voor Cavendish
Sport

Geen "zware" Milaan-Sanremo voor Cavendish

Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick.Step) staat volgend voorjaar niet aan de start van Milaan-Sanremo.

De Britse sprintbom, winnaar van La Primavera in 2009, vindt het parcours te zwaar nu tussen de Cipressa en de Poggio met de Pompeiana een extra klim is ingelast.

"Milaan-Sanremo? Ik zal er niet starten. En als het parcours niet verandert, zie je mij er misschien nooit meer. Mijn succes in 2009 krijgt dan geen navolging", zegt 'Cav' in La Gazzetta dello Sport.

Om de finale van La Primavera minder voorspelbaar te maken, besliste de organisatie van de Italiaanse openingsklassieker in 2014 de Pompeiana in het parcours op te nemen. De top van deze vijf km lange helling ligt op 20 km van de streep. De favorietenrol lijkt daardoor te verschuiven van de sprinters naar renners als Vincenzo Nibali (Astana) en Philippe Gilbert (BMC).

Tour

Het hoofddoel van Cavendish in 2014 is de Ronde van Frankrijk. De eerste etappe eindigt in Harrogate, vlakbij de woonplaats van zijn moeder. De rit lijkt op maat van de snelle mannen, zodat Cavendish mogelijk voor eigen volk de gele trui kan veroveren.

"De Tour start in Leeds, dichtbij waar ik woon. Misschien kan ik zes of zeven ritten winnen. Maar ik wil ook de Giro rijden, waar er net zoveel kansen op winst liggen te wachten."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties