Geklungel bij ploegleiding kost Boonen en Steegmans Belgische titel Sport
Geklungel bij ploegleiding kost Boonen en Steegmans Belgische titel
Sport

Geklungel bij ploegleiding kost Boonen en Steegmans Belgische titel

Terwijl iedereen een saai Belgisch Kampioenschap wielrennen had verwacht, is het dat helemaal niet geworden. Al lijkt de discussie die er vanavond binnen de ploeg van Omega Pharma-Quick Step gevoerd gaat worden, nog interessanter.
Het BK wielrennen in enkele woorden: Jens Debusschere is de verrassende kampioen die in de spurt voor Roy Jans en Tom Boonen kon blijven. Mooie prestatie van de bijna 25-jarige renner van Lotto-Belisol, maar sta ons even toe het gebakkelei binnen de ploeg van Tom Boonen aan de kaak te stellen.

Tot op 6 kilometer van de finish leek de winnaar van het BK uit de kopgroep van 8 renners te komen: onder hen drie Lotto-Belisols, maar ook de Omega Pharma - Quick Step renners Gert Steegmans en Vermote waren mee. In het peloton jaagden de ploegen Wanty-Groupe Gobert en Wallonie-Bruxelles, maar ze bakten er niet zo veel van. Tot plots Omega Pharma - Quick Step in actie schoot: zij gingen met de ganse ploeg rijden achter de kopgroep waar hun ploegmakkers in zaten.

Een vreemde situatie, want met Gert Steegmans leken ze niet kansloos in de sprint. Die laatste was dan ook terecht misnoegd over de ploegtactiek, maar ook Tom Boonen, die door de late inhaalbeweging niet in zijn favoriete positie kon raken om het af te werken, was niet tevreden. Hij uitte stevige kritiek.

"Er zijn vandaag zware fouten gemaakt door de ploegleiding en daardoor hebben wij ook fouten gemaakt", aldus de renner. "We wisten de laatste drie ronden van niks. Moesten we koersen of niet? En dan krijgen we ineens op zes kilometer van de streep het signaal dat we het gat moesten dichtrijden. We hebben dat dan ook gedaan en konden nog sprinten voor de eerste plaats, maar we reden teveel naar links."

"Op het einde moest er gecommuniceerd worden. De ploegleiding moest zeggen wat we moesten doen. Hier gaat nog een duchtig woordje over nagepraat worden. Ofwel gaan we voor de sprint in de finale, maar zoals nu, neen, dat kon niet", aldus een zwaar teleurgestelde Boonen.

Voor Steegmans kwam de pil bitter hard aan, want hij kreeg deze week al te horen dat er geen plaats voor hem was in de Tourselectie. Met een sterk Belgisch Kampioenschap had hij revanche kunnen nemen, maar door de miscommunicatie van de ploegleiding was ook dat hem niet gegund. Wilfried Peeters liet ondertussen weten 'er rustig bij te blijven'. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties