'General' Kompany is 's werelds beste verdediger Sport
'General' Kompany is 's werelds beste verdediger
Sport

'General' Kompany is 's werelds beste verdediger

Kompany mag met recht en rede 's werelds beste verdediger worden genoemd. Dat zeggen wij niet, maar de bekende Amerikaanse sportwebsite Bleacher Report. Ook Tottenham Hotspur-verdediger Jan Vertonghen krijgt een eervolle vermelding.

Volgens B/R-columnist Tony Mabert is de kapitein van Manchester City één van de grootste factoren in het succes dat de voetbalclub gedurende het laatste seizoen had. De expert roemt vooral zijn sublieme controle over het balspel en zijn verbluffend inzicht in de strategie van de tegenstander.

Ook landgenoot Jan Vertonghen krijgt een eervolle vermelding op nummer 12 van de wereldranglijst. De columnist roemt Vertonghen als een leidend figuur in de getalenteerde top van Belgische voetbalspelers.

Toch wil de B/R-columnist hiermee niet gezegd hebben dat deze rangschikking als beste ooit geldt. Zo is de getalenteerde Manchester United-kapitein Nemanja Vidić niet opgenomen in de lijst omdat hij al sinds 7 december 2011 uit de competitie ligt wegens een knieblessure. (AN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties