Genk Europees uitgespeeld na vernedering bij Valencia Sport
Genk Europees uitgespeeld na vernedering bij Valencia

Racing Genk is Europees uitgeschakeld. De Limburgers werden vernederd met een droge 7-0 tegen Valencia op de vijfde speeldag in groep E van de Champions League. Aan de rust stond het in het Mestallastadion al 4-0. Genk blijft laatste in de stand met 2 punten.

Genk was niet gekomen om 90 minuten te verdedigen, maar kreeg al snel een lesje in efficiëntie. Na tien minuten zwiepte Costa een kort genomen hoekschop voor doel, Jonas kopte onhoudbaar binnen. Amper drie minuten later verdubbelde Soldado al tot 2-0.

De 3-0 was bijna een kopie van de tweede goal, met opnieuw Jonas als aangever en Soldado als afwerker. De aanvoerder van Valencia maakte even later zijn hattrick compleet met een simpele intikker. Tussenin moest aan de overkant Diego Alves enkel ingrijpen op een schot van Camus en trapte Vanden Borre een mogelijkheid voorlangs.

Na rust voorkwam Köteles met enkele goede reddingen eerst nog de 5-0, maar de forfaitscore kwam er toch na een plaatsbal van Pablo Hernandez. Alduriz en Costa maakten de afstraffing met 7-0 compleet, nadat De Bruyne de beste kans op de eerredder net naast had getrapt.

In de andere groepswedstrijd won Bayer Leverkusen thuis in extremis van Chelsea met 2-1. Friedrich scoorde het winnende doelpunt in de extra tijd. De Duitsers worden zo groepsleider met 9 punten, 1 punt meer dan Chelsea en Valencia.

Op de slotspeeldag op 6 december ontvangt Genk Leverkusen en moet Valencia naar Chelsea.