Genk-supporters reageren verlies af op supportersbussen Anderlecht Sport
Genk-supporters reageren verlies af op supportersbussen Anderlecht
Sport

Genk-supporters reageren verlies af op supportersbussen Anderlecht

Voetbal is een feest, ja! Totdat slechte verliezers met stenen beginnen te smijten. Die van Genk konden zich afgelopen zondag niet inhouden na het 0-1-verlies tegen Anderlecht en vielen dan maar enkele supportersbussen van Anderlecht aan. En we weten allemaal wat een steen tegen het hoofd van een mens kan doen...
Een toppertje was het, want zowel Racing Genk als Anderlecht dingen naar de eerste plaats in het klassement. Na tien minuten kreeg Genk-speler Kara een rode kaart onder zijn neus wegens vuile tackle inclusief beide benen vooruit. Geen Clubimero-achtig gezwam deze keer, wel gewoon een erg faire Genk-trainer: “Ik vond het een terechte bestraffing”, aldus Mario Been.

Geen goals tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd, toen Tielemans een pracht van een voorzet op het hoofd van Mbemba schilderde. Laatstgenoemde kopte onverbiddelijk binnen. 0-1 was gelijk ook de eindstand, dik tegen de zin van enkele Genkse heethoofden, die zich niet konden inhouden toen de supportersbussen van Anderlecht wegreden. ‘Bekogelen met stenen’ was het enige wat nog in hen opkwam, en zo geschiedde. Met verschillende kapotte ruiten tot gevolg – Carglass dus weer content.

De OSV (Overkoepelende Supportersfederatie KRC Genk) bevestigt en betreurt de feiten. “We betreuren deze feiten ten zeerste. Eén van onze supportersclubs is onlangs ook slachtoffer geweest van vergelijkbare feiten en hierdoor beseffen we welke nare gevolgen dit kan hebben voor supportersclubs en hun leden. We gaan er vanuit dat dit het werk is van individuen en zullen er alles aan doen binnen onze mogelijkheden om deze situaties in de toekomst te vermijden”, klinkt het.

Het is overigens niet de eerste keer dat Genk-supporters tilt slaan bij een bezoek van Anderlecht. Twee jaar geleden hadden ze het gemunt op de spelersbus. Ook met stenen, ja. (KDN)

PS: Alles, maar dan ook ALLES over voetbal, kan u hier lezen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties