Gilbert: "Volgend seizoen wil ik Milaan-Sanremo winnen" Sport
Gilbert: "Volgend seizoen wil ik Milaan-Sanremo winnen"
Sport

Gilbert: "Volgend seizoen wil ik Milaan-Sanremo winnen"

Philippe Gilbert wil eindelijk Milaan-Sanremo winnen. Hij werd er al twee keer derde, maar schat zijn kansen voor de komende editie beter in dan ooit. De verzwaarde finale maakt de ex-wereldkampioen alvast niet ongelukkig. Dat liet Gilbert vrijdag weten op de voorstelling van BMC in het Zwitserse Grenchen.

Aan de typische finale werd ditmaal de Pompeiana toegevoegd, zo zullen rassprinters het een pak moeilijker krijgen dan de vorige jaren. De beklimming van Le Manie wordt geschrapt.

Drie kilometer na de afdaling van de Cipressa zal het peloton de Pompeiana beklimmen, die de renners vijf kilometer lang stijgingspercentages tot 14 procent voorschotelt. De top van de Pompeiana ligt op 20 kilometer van de streep, daarna volgt traditiegetrouw nog de Poggio op weg naar Sanremo.

"Als we de nieuwe helling snel beklimmen, zie ik geen enkele sprinter overleven, behalve misschien Sagan", zegt Gilbert. "Mijn programma voor het voorjaar zullen we in december vastleggen, al staat het nu al vast dat Milaan-Sanremo een hoofddoel wordt. Ik stond er al twee keer op het podium. Ik kan er winnen. Ik ben er zeker van, meer dan ooit. De voorbereiding tijdens de winter zal cruciaal zijn."

Over zijn mogelijke deelname aan de Ronde van Frankrijk wou Gilbert niets kwijt. "Dat is eerder een mikpunt voor Tejay van Garderen. Ik ben bereid om hem daar bij te staan. We zullen zien."

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties