"Graag olympisch dubbelen met David Goffin" Sport
"Graag olympisch dubbelen met David Goffin"
Sport

"Graag olympisch dubbelen met David Goffin"

Het deed pijn aan de ogen om te zien hoe Yanina Wickmayer (WTA-35) dinsdag een pak slaag kreeg van de 18-jarige Daria Gavrilova (282). Op minder dan vijftig minuten zat het eerste grastornooi van Wicky erop: 6-1, 6-2. Zelf speelde de 22-jarige Antwerpse erg slecht, de kleine Russin daarentegen verraste met fraaie forehandmeppen.

“Tja”, zuchtte Wickmayer half lachend. “Ik heb niet veel ballen binnen geslagen. Het was er aan te zien dat ik dit jaar nog maar een halfuurtje op het gras gestaan had in de voorbereiding.”

Wickmayer trok zich niet te veel aan van haar verlies. “Ik ga nu eerst een dagje naar huis om een dokter op te zoeken. Ik sukkel sinds begin vorige week met een verkoudheid en daar wil ik van af voor Wimbledon. Donderdag reis ik door naar Londen om daar aan het gras te wennen.”

Op dat gras hoopt ze deze zomer tweemaal uit te blinken. Eerst op de jaarlijkse grand slam, daarna tijdens de Olympische Spelen. “Dat moet een ongelooflijke ervaring worden. Ik heb er geen flauw idee van wat me te wachten staat.”

Net als Clijsters vreest Wickmayer dat ze de openingsceremonie aan zich voorbij moet laten gaan. “Want het tennis begint al daags nadien. Maar ik ga wel logeren in het atletendorp. En als ik Usain Bolt tegenkom, dan mag hij me altijd wel een handtekening geven.”

Wickmayer is geselecteerd voor het enkelspel, maar ze kan ook een gemengd dubbelteam vormen met David Goffin. “Dat zie ik wel zitten”, lachte ze. “Ik heb nog maar eenmaal eerder gemengd dubbel gespeeld, op Wimbledon met Dick Norman. Ik vond dat wel iets hebben, al kwamen de opslagen van die mannen redelijk hard aan.”

Frank Van Roost Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties