Greipel sneller dan Sagan in Oman Sport
Greipel sneller dan Sagan in Oman
Sport

Greipel sneller dan Sagan in Oman

André Greipel (Lotto Belisol) heeft donderdag de derde etappe in de Ronde van Oman gewonnen. In een massasprint was hij sneller dan de Slovaak Peter Sagan (Cannondale) en de Fransman Nacer Bouhanni (FDJ.fr). De 31-jarige Duitser, eerder al winnaar van de openingsetappe neemt ook de leiderstrui over.

Het peloton moest in de derde rit 145 kilometer afleggen tussen Bank Muscat en Al Bustan. Scherprechters waren de beklimmingen van Al Hamriya (9,8%) en Al Jissah (9%), beide gelegen in de laatste 25 kilometer van de etappe. De Belgen Kevin Ista (IAM), ploeggenoot van de overleden Kristof Goddaert, en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), ook al vluchter in de eerste etappe, maakten deel uit van de ontsnapping van de dag. Samen met de Italiaan Nicola Boem en de Nederlander Martijn Maaskant kozen ze al vroeg het hazenpad. Op 10 kilometer van de streep was het kwartet er echter aan voor de moeite.

Chris Froome (Team Sky) probeerde nog weg te raken, maar het waren uiteindelijk de sprinters die voor de dagzege streden. 'Der Gorilla' kwam voor zijn vijfde overwinning van het seizoen als eerste over de streep. In de openingsrit naar Naseem Garden was hij ook al de beste.

Vrijdag staat de vierde rit op het programma, een grillige etappe van Wadi Al Abiyad naar het Ministry of Housing. De rittenkoers eindigt zondag.

Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties