Greipel snelste in eerste rit Ronde van Luxemburg Sport
Greipel snelste in eerste rit Ronde van Luxemburg
Sport

Greipel snelste in eerste rit Ronde van Luxemburg

De Duitse spurtbom André Greipel (Lotto-Belisol) heeft donderdag de eerste etappe in de Ronde van Luxemburg (2.BC) op zijn naam geschreven.

Na de eerste drie ritten in de Ronde van België was Greipel donderdag na 181 km de snelste van het hele pak in Hesperange en behaalde hij zijn elfde overwinning van het seizoen. Davide Appollonio, Samuel Dumoulin en Romain Feillu eindigden het dichtst in het spoor van Greipel. Omdat er geen bonificatieseconden te verdienen waren, behield proloogwinnaar Jimmy Engoulvent de leiderstrui.

De massaspurt kwam er na een saaie etappe waarin lange tijd amper een gemiddelde van 35 km per uur gehaald werd. Ondanks dat trage tempo slaagden Jesus Rosendo en Albert Timmer er als aanvallers van de eerste kilometer nooit in om verder dan drie minuten van de bende weg te rijden. Meer werk had het peloton met een aanval van Jens Voigt. De Duitse veteraan trapte zich in de finale een voorsprong van bijna drie minuten bij elkaar. De spurtersploegen moesten alle hens aan dek roepen om Voigt nog te pakken te krijgen. Daarna geraakte niemand nog weg en won Greipel de massaspurt.

Vrijdag volgt de tweede etappe van Schifflangen naar Leudelange (183,9 km).

Foto: André Greipel in de Ronde van België

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties