Guardiola: "Klaar voor nieuwe uitdaging bij Bayern München" Sport
Guardiola: "Klaar voor nieuwe uitdaging bij Bayern München"
Sport

Guardiola: "Klaar voor nieuwe uitdaging bij Bayern München"

Josep Guardiola stond maandag voor het eerst de media te woord als trainer van Bayern München. "Ik ben er klaar voor", vertelde de Spanjaard in sappig Duits, doorspekt met Catalaanse klanken.

"Mijn periode bij FC Barcelona was ongelofelijk. Maar ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Bayern bood mij deze kans. Ik ben er klaar voor. Ik wil blijven presteren op het hoge niveau van mijn voorganger Jupp Heynckes", zei Guardiola (foto) op de druk bijgewoonde persconferentie.

Bayern won vorig seizoen onder Heynckes de treble (titel, beker en Champions League). Even goed doen, wordt moeilijk voor Guardiola. "Er ligt veel druk op mijn schouders maar dat moet ik aanvaarden", aldus de Spanjaard, die er een sabbatjaar in New York heeft opzitten. "Hier zijn voelt aan als een geschenk. Ik koos Bayern voor zijn spelers en voor zijn rijke geschiedenis. Dit is een van de grootste clubs op aarde."

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties