Henin of Wickmayer in kwartfinales Australian Open

Justine Henin heeft de derde ronde van het eerste grandslamtoernooi van het jaar overleefd. Ze versloeg de Russin Alisa Klejbanova in drie sets. In de achtste finales wacht nu niemand minder dan Yanina Wickmayer, die de Italiaanse Sara Errani wipte.

Klejbanova profiteerde in set één optimaal van het feit dat Henin haar goede ritme niet wist te vinden. De Russin haalde het met 3-6. Ze had slechts één break nodig.

2,5 uur

De tweede set leek een kopie te gaan worden van de eerste. Henin verloor al snel haar opslag. Klejbanova kraakte uiteindelijk dan toch. Henin liet die kans niet liggen. Ze begon beetje bij beetje terug te vechten. De tweede set won ze dan toch met 6-4.

In de derde set zat Klejbanova er helemaal door. Henin won zonder veel moeite met 6-2. De partij duurde wel bijna 2,5 uur.

In de volgende ronde wacht er een Belgisch duel, want Henin moet het nu opnemen tegen Yanina Wickmayer.

Rug

Die had het erg moeilijk in haar partij tegen de Italiaanse Errani. De eerste set begon ze nochtans erg sterk. Al snel stond ze 3-0 voor. Errani had geen verhaal meer. Na een halfuur stond het 6-1.

In de set die volgde, begon Wickmayer te sukkelen met haar rug. Het nummer zeventien van de wereld had verzorging nodig. Nadien verloor ze toch wel een beetje haar concentratie. De tweede set ging verloren met 6-7.

In de laatste set waren de Belgische en de Italiaanse aan elkaar gewaagd. Wickmayer kampte met frustraties, maar na de 4-3 had ze de beslissende break vast. Het werd nog 6-3.

Reacties

wpDiscuz