"Het lot heeft er anders over beslist" Sport
"Het lot heeft er anders over beslist"
Sport

"Het lot heeft er anders over beslist"

Een fietswissel heeft een streep getrokken door de hegemonie van Sven Nys. Op drie ronden van het einde wisselde de achtvoudig winnaar op de Koppenberg van fiets, maar hij reed meteen lek. Kevin Pauwels kon profiteren, maar was sowieso de verdiende winnaar.

Sven Nys reed lek toen hij net gewisseld had. Stond de tube al plat toen hij op zijn fiets sprong? "Dat weet ik niet. Bij het uitrijden van de materiaalpost stond mijn achterband alweer lek. Ik zeg niet dat ik had gewonnen, Kevin is hier de verdiende winnaar, maar het kost mij op dat moment wel de aansluiting", zuchtte Nys.

De achtvoudig winnaar was zichtbaar ontgoocheld. "We waren met zijn drieën goed op weg om er een mooi slot aan te breien. Het ging waarschijnlijk aankomen op de laatste klim, maar zo ver is het niet gekomen. Ik heb in de afdaling nog zo goed en zo kwaad mogelijk naar beneden gereden op mijn platte tube, maar de seconden die ik daar verlies, kan ik op een man in vorm niet meer bijbenen. Puur conditioneel was ik in orde, maar het lot heeft er anders over beslist."

Pauwels

Kevin Pauwels wisselde niet en was zo de slimste van het pak. "Ik vond in het begin dat Sven de sterkste was. Hij trok eens door waarop ik diep moest gaan, maar iets later reed hij dan lek. En Stybar, die was ineens verdwenen", glimlachte de Kalmthoutenaar.

Het is na Tabor al de tweede belangrijke zege voor Pauwels. "Vorig jaar was ik hier al eens derde, maar dit is echt geweldig. In tegenstelling tot vorig jaar had ik het parcours wel in mijn voordeel: je moest amper van de fiets, de ondergrond liep erg vlot."

Stybar

Zdenek Stybar vervolledigde het podium. "Ik leek elke ronde beter te worden, maar ook mijn fietswissel heeft roet in het eten gegooid. Ik maakte een inschattingsfout, in de afdaling ging het dan ook nog eens mis... Ik herhaal wat ik nog al gezegd heb: de beste wint, en vandaag was Kevin dat. Die maakte geen fouten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties