"Hij kwam als superster en gaat als legende!" Coach kondigt voetbalpensioen Fellaini aan Sport
"Hij kwam als superster en gaat als legende!" Coach kondigt voetbalpensioen Fellaini aan
Sport

"Hij kwam als superster en gaat als legende!" Coach kondigt voetbalpensioen Fellaini aan

Voormalig Rode Duivel Marouane Fellaini (35) zal na het huidige Chinese voetbalseizoen zijn voetbalschoenen aan de haak hangen. Zowel zijn club, Shandong Taishan, als zijn coach hebben dit aangekondigd. "Hij arriveerde als een superster en vertrekt nu als een legende", verklaarde zijn coach Choi Kang-hee bij Xinhua, de officiële staatspers in China. "Hoewel het jammer is, respecteer ik zijn besluit om te stoppen. Hij is een geweldige speler. Misschien begint zijn leeftijd langzaam zijn tol te eisen - na elke wedstrijd had hij een dag of twee last van pijn."

Vandaag (04/11) zal Fellaini zijn laatste thuiswedstrijd spelen voor Shandong Taishan tegen Henan. Na de wedstrijd zal hij geëerd worden met een ceremonie. "De afgelopen jaren heeft Fellaini de sfeer tijdens de thuiswedstrijden aangewakkerd met doelpunten en overwinningen, keer op keer", meldde de club in een verklaring. "Laten we hem eren en hem een groot applaus geven. Hij kwam als een superster en verlaat als een legende."

50 doelpunten

Op 25 november zal Fellaini met Shandong Taishan nog de Chinese bekerfinale spelen. In de competitie is de club met nog één wedstrijd te gaan verzekerd van de tweede plaats. In september maakte Fellaini al bekend dat hij na dit seizoen Shandong Taishan zou verlaten. Sinds hij in februari 2019 de overstap maakte van Manchester United naar China, heeft hij voor Shandong Taishan 139 wedstrijden gespeeld, waarin hij 50 keer heeft gescoord en 12 assists heeft gegeven.

Gouden generatie

Hij werd één keer Chinees landskampioen en won twee keer de beker. Een derde bekerwinst zou daar nog aan toegevoegd kunnen worden. Fellaini begon zijn professionele carrière bij Standard, voordat hij met twee landstitels op zak een recordtransfer maakte naar Everton. Met een transfersom van 21,8 miljoen euro was hij een tijdlang de duurste uitgaande speler ooit in de Jupiler Pro League.

De lange middenvelder maakte ook nog een droomtransfer naar Manchester United, maar zijn tijd daar kende wisselend succes. Met 87 interlands behoorde Fellaini tot de 'gouden generatie' van de Rode Duivels. Hij nam deel aan de WK's van 2014 en 2018 en het EK van 2016. In 2019 nam hij afscheid van het nationale team.

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties