Hockeycoach Kina: "Ik ben erg fier op mijn speelsters" Sport
Hockeycoach Kina: "Ik ben erg fier op mijn speelsters"
Sport

Hockeycoach Kina: "Ik ben erg fier op mijn speelsters"

Pascal Kina, coach van de Red Panthers, had zaterdag gemengde gevoelens na het met 1-3 verloren duel tegen Nederland om het brons op het EK in Boom. "De vierde plaats is eigenlijk een correcte weergave van onze kwaliteiten, al hadden we met wat meer geluk nog beter kunnen doen", verklaarde hij na afloop.

"Ik ben opnieuw erg fier op mijn speelsters", stelde Kina. "Ik heb hen na de wedstrijd gezegd dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Ze hebben een fantastische prestatie geleverd op dit toernooi."

"Spelen tegen Nederland, het nummer 1 op de wereldranking en een voorbeeld voor ons, is altijd moeilijk", vervolgde de coach van de Red Panthers. "Maar zelfs bij de 2-0 achterstand hebben we niet gepanikeerd en hebben we goed gereageerd. We missen nog wat ervaring in cruciale fases, maar de meisjes hebben heel het toernooi getoond dat ze mentaal heel sterk staan."

Toekomst oogt rooskleurig

De toekomst van de Belgische hockeyvrouwen oogt volgens Kina erg rooskleurig. "We staan nog maar aan het begin van dit verhaal. Op de Olympische Spelen in Londen hebben we enorm veel geleerd. Inmiddels beginnen we aan iedere wedstrijd met de wil om die te winnen, zelfs al is de tegenstander Nederland. Ik ben bijzonder gemotiveerd om met deze zeer talentrijke groep door te gaan."

Foto: Belga Pascal Kina

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties