Hollanders kunnen dan toch voetballen: Nederland wint EK voetbal voor robots (video) Sport
Hollanders kunnen dan toch voetballen: Nederland wint EK voetbal voor robots (video)
Sport

Hollanders kunnen dan toch voetballen: Nederland wint EK voetbal voor robots (video)

We waren van plan om de komende maanden nog eens flink te lachen met onze Nederlandse buren naargelang ze er niet bij zijn op het EK. De Hollanders hebben vanaf nu echter een antwoord klaar, ze hebben namelijk de RoboCup European Open gewonnen of in normale mensentaal: het EK voetbal voor robots.

Nederland nam het in de finale op tegen Portugal en kon in de tweede helft de overwinning binnenrijven met twee goals van de Hollandse robotspits. Liefst 2000 toeschouwers waren aanwezig om dit spektakel te aanschouwen, dat is meer dan bij sommige profclubs. De Hollandse fans waren dan ook uitzinnig van vreugde na de overwinning, dit was immers hét voetbalhoogtepunt van 2016 voor hen.

In RoboCup nemen twee teams van vijf robots het tegen elkaar op. De robots zijn 80 cm groot en handelen volledig zelfstandig. Ze worden dus niet bestuurd door mensen, zij kunnen enkel maar voor de wedstrijd instructies geven over hoe ze best te werk moeten gaan. Na de wedstrijden delen de teams gegevens met elkaar om hun robots nog beter te maken. Bestaat er binnen 15 jaar een robotteam die de Wereldkampioen in het 'mensenvoetbal' kan verslaan? Het zou zo maar eens kunnen. (MG)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties