Huybrechts spaart niks en niemand na afgang op WK darts: "Allemaal de boom in, ook de andere Belgen!" Sport
Huybrechts spaart niks en niemand na afgang op WK darts: "Allemaal de boom in, ook de andere Belgen!"
Sport

Huybrechts spaart niks en niemand na afgang op WK darts: "Allemaal de boom in, ook de andere Belgen!"

Het WK darts heeft officieel afscheid genomen van al zijn Belgische deelnemers. Kim Huybrechts (PDC-31), de laatste overgeblevene, verloor verrassend van Richard Veenstra (PDC-79). Zonder een enkele set te winnen, moest Huybrechts voortijdig zijn koffers pakken. Dit leidde tot de nodige frustraties. “Vanaf nu is het Kim Huybrechts en kan iedereen de spreekwoordelijke boom in.”

Al in de eerste set werd duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave zou worden voor Huybrechts. Richard Veenstra begon sterk en pakte al snel de eerste set. De tweede set bracht geen verbetering. Richard Veenstra bleef bijna foutloos op de dubbels en behaalde bovendien een hoog scorepercentage. Huybrechts onderging de wedstrijd, keek met teleurstelling toe en zag ook de tweede set naar de Nederlander gaan. De derde set bracht ook geen verandering voor Huybrechts.

Missers op cruciale momenten en geen triples

Hij miste kansen, kon op cruciale momenten geen triples vinden en zag zijn tegenstander profiteren. Het WK van Kim Huybrechts duurde slechts ongeveer 30 minuten, wat een teleurstelling was voor de meest ervaren Belgische darter. Dit betekent dat er dit jaar geen landgenoten meer zullen verschijnen op het podium van Ally Pally. “Veenstra was tien keer beter dan ik. Dat moet je accepteren. Ik heb gewoon slecht gespeeld. Heel simpel. Op naar de volgende. Ik voelde me nochtans goed op training, maar in de wedstrijd kwam het er niet uit. Meer kan ik er niet over zeggen,” verklaarde hij in een eerste reactie.

"Het stopt hier!"

"Mijn voorbereiding verliep supergoed, maar dan kwamen er toch weer artikels boven over mijn verleden waardoor je toch even de mist in gaat." Huybrechts verwees hiermee naar de vete met Dimitri Van den Bergh, die een klacht tegen hem indiende. "Dit is misschien wel de grootste teleurstelling uit mijn carrière en daar leer je misschien wel het meeste uit. Ik ben er kapot van, maar ik word er ook harder van. Ik heb heel veel gedaan voor andere mensen en dat stopt hier. Vanaf nu is het Kim Huybrechts en kan iedereen de spreekwoordelijke boom in. Ik doe gewoon mijn eigen ding."

"Blijkbaar ben ik nu een doelwit"

‘The Hurricane’ was nog niet uitgesproken en had ook nog enkele harde woorden voor zijn landgenoten. “Vanaf 2024 is het gewoon Kim Huybrechts en niemand anders. Ik ga niet meer kijken naar andere spelers in de wereld. Nummer 1, 2 of 3 van de wereld, het interesseert me niet meer. Ook de andere Belgen. Ik heb ze redelijk ver proberen meebrengen, maar dat interesseert me nu ook allemaal niet meer. Ik ga nu voor Kim Huybrechts. We zullen wel zien waar me dat brengt. Blijkbaar ben ik een doelwit geworden!"

(Bron: hln.be - Intropic: Screengrab VTM)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties