Iers bloedbad tijdens de Giro vermeden Sport
Iers bloedbad tijdens de Giro vermeden
Sport

Iers bloedbad tijdens de Giro vermeden

Zondag spurtte Marcel Kittel, in de straten van Dublin, naar zijn 2de opeenvolgende zege in de Giro 'Italia. Maar achter de schermen werd tegelijkertijd nipt een enorm bloedbad verijdeld.
Immers, volgens de krant 'Irish Independent', vonden antiterreureenheden in West-Dublin een auto met een bom van 25 kg, waaraan een tijdsonstekingsmechanisme bevestigd was. Ze kwamen de wagen op het spoor kort voor de Giro-karavaan Dublin bereikte. Een karavaan, die door honderdduizenden mensen langs de kanten van het parcours bejubeld werd.

Mochten de daders in hun opzet geslaagd, was dat op een echt bloedvergieten uitgelopen. Maar gelukkig had de politie een tip gekregen en konden ze ook al 1 verdachte arresteren. Het zou gaan om een lid van de RIRA (Real Irish Republican Army) uit Belfast, die zichzelf zien als de rechtmatige opvolgers van de IRA.

De daders hadden vermoedelijk hun inspiratie gehaald bij de aanslag op de finish van de marathon van Boston in 2013. Mocht de aanslag gelukt zijn was het dodental door de massa's enthousiaste toeschouwers astronomisch veel hoger geweest. (PVDK)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties