Ijshockey: schakel je tegenstander eens uit (video) Sport
Ijshockey: schakel je tegenstander eens uit (video)
Sport

Ijshockey: schakel je tegenstander eens uit (video)

Dat ze in het voetbal onsportief kunnen zijn, dat is al vaker gebleken. Maar échte mannen spelen dan ook ijshockey. En als de adrenaline net iets te hoog stijgt, kan dat voor schandalige en dramatische taferelen zorgen.Gisterenavond hielden NHL-fans hun adem in toen een kleine wraakactie resulteerde in een grote tragedie. Zdeno Chara van de Boston Bruins wilde een opstootje van een tijdje geleden – de jongens gingen begin januari met elkaar op de vuist nadat Max Pacioretty gescoord had (zie video 2) – helemaal goedmaken door Pacioretty van De Montreal Canadiens eens stevig tegen de wand te plakken, maar dat liep behoorlijk uit de hand.

De winger van de Canadiens bleef roerloos op het ijs liggen en al snel was duidelijk dat er geen komedie mee gemoeid was. Hij moest zo snel mogelijk met een brancard worden afgevoerd, maar ondertussen liet zijn team weten dat hij “bij bewustzijn was en zijn vingers en tenen kon bewegen toen hij naar het ziekenhuis gebracht werd voor observatie”.

De wedstrijd ging gewoon door en eindigde op 4-1 in het voordeel van de Canadezen. Achteraf ontkende Chara dat hij Pacioretty opzettelijk wilde verwonden. “Ik speel altijd fysiek keihard, maar wel sportief. Het is niet mijn stijl mensen proberen te blesseren”, klonk het. (KDN)

http://www.youtube.com/watch?v=mx2AxYxgqRA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties