IJzersterk Real Madrid laat geen spaander heel van Valencia Sport
IJzersterk Real Madrid laat geen spaander heel van Valencia

Een ijzersterk Real Madrid heeft vanavond met 0-5 gewonnen op het veld van Valencia. Gonzalo Higuain, Angel Di Maria (2) en Cristiano Ronaldo (2) maakten de doelpunten. Real nadert tot op 15 punten van koploper Barcelona.

De supporters in Mestalla hadden zich de avond wel anders voorgesteld. Valencia, dat aan een goede reeks bezig was, wist van geen hout pijlen maken en keek na 9 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan toen Gonzalo Higuain een mooie aanval koelbloedig afwerkte. 'De Koninklijke' kreeg nog enkele grote scoringskansen, maar liet (voorlopig) na de score verder uit te breiden.

Het bleek uitstel van executie, want tien minuten voor de pauze kwam de Madrileense machine pas echt op toerental. Angel Di Maria en Cristiano Ronaldo scoorden elk twee doelpunten en zetten zo, tot groot ongenoegen van de talrijk opgekomen thuisfans, de 0-5 ruststand op het scorebord. De Valencia-fans wisten niet wat hen overkwam. Enkelen zwaaiden met witte zakdoekjes, anderen keerden dan weer vervroegd huiswaarts.

Wie hoge verwachtingen had voor de tweede helft, kwam bedrogen uit. Real beperkte zich tot controleren en haalde al snel drie steunpilaren naar de kant. De thuisploeg kreeg nog enkele kansjes, maar bleek niet koelbloedig genoeg voor doel. Een eerredder kwam er niet meer.

Veel tijd om te rouwen heeft Valencia niet. Woensdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In de Copa del Rey komt, jawel, Real Madrid op bezoek. De Madrilenen verdedigen een 2-0 uitgangspositie uit de heenwedstrijd.

ToMas Foto Reuters: Angel Di Maria (links) en Cristiano Ronaldo (rechts)