It giet NIET oan! Sport
It giet NIET oan!
Sport

It giet NIET oan!

Helaas pindakaas voor wie ervan droomt zijn schaatsen onder de voeten te binden en over het maagdelijke Friese ijs te vliegen: de vereniging de Friesche Elfsteden meldde woensdagavond op een persconferentie dat er "voorlopig helaas geen tocht komt".

Het ziet er erg slecht uit voor een editie van de Elfstedentocht in 2012. "We hebben geen goed nieuws te melden", zo vatte rayonhoofd Wiebe Wieling het persmoment aan. "Op dit moment kan er geen tocht plaats vinden", zei hij tot eenieders teleurstelling.

Volgens de organisatoren is de dikte en de kwaliteit van het ijs onvoldoende goed. Op sommige plekken heeft het ijs op het parcours de vereiste dikte van 15 centimeter, maar op heel wat andere plekken is er maar sprake van een dikte van 8 à 9 centimeter.

Ook de weersverwachtingen zijn niet positief. Over enkele dagen gaat het dooien en dan vervliegt de hoop helemaal. "We hebben daarom een heel moeilijk, maar unaniem besluit moeten nemen: 'Het kan op dit moment niet'".

Het is al van 1997 geleden dat de schaatstocht der schaatstochten nog kon plaatsvinden in Friesland. De laatste dagen werden er nog massale inspanningen geleverd om het ijs wedstrijdklaar te krijgen, maar tevergeefs. (Foto: AFP)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties