Ivan Leko nieuwe coach OH Leuven Sport
Ivan Leko nieuwe coach OH Leuven
Sport

Ivan Leko nieuwe coach OH Leuven

Ivan Leko wordt woensdag voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van eersteklasser Oud-Heverlee Leuven. Dat meldt OHL dinsdag in een persbericht.

De 36-jarige Kroaat komt over van Sporting Lokeren, waar hij de voorbije maanden nog amper aan spelen toekwam. Hij tekent op Den Dreef een contract als coach tot het einde van het seizoen. "Als hij erin slaagt met OHL het behoud af te dwingen, wordt zijn contract met een extra seizoen verlengd", meldt de club.

Leko begon zijn profcarrière bij Hajduk Split, waar hij zich al snel ontpopte tot een leidersfiguur en de aanvoerdersband droeg. In 2001 trok Leko naar de Primera División. Na vier seizoenen Málaga belandde de centrale middenvelder in ons land. Hij voetbalde eerst bij Club Brugge en later bij Beerschot en Lokeren. Leko verzamelde dertien caps bij Kroatië.

Leko volgt als coach Herman Vermeulen op, die pas eind januari van assistent gepromoveerd werd tot hoofdcoach. Vermeulen was sinds eind december bij de Leuvenaars aan de slag als assistent-coach van Ronny Van Geneugden, maar maakte promotie na diens ontslag. Wat er nu met hem gebeurt, is nog niet duidelijk.

De Leuvenaars gingen zondag op de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League nog met 2-5 onderuit tegen Club Brugge en staan in de stand met de rug tegen de muur. Ze hebben 23 punten en staan daarmee vijftiende en voorlaatste. Met nog slechts drie speeldagen te gaan heeft OHL vijf punten minder dan het nummer veertien, Waasland-Beveren.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties