Jacques Rogge geridderd door Britse koningshuis Sport
Jacques Rogge geridderd door Britse koningshuis
Sport

Jacques Rogge geridderd door Britse koningshuis

De Belg Jacques Rogge is dinsdag door het Britse koningshuis benoemd tot 'Knight Commander of the Order of St. Michael and St. George'.

Hij kreeg de eretitel vanwege zijn jarenlange verdiensten als voormalig voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in het algemeen, en voor zijn bijdrage aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen in het bijzonder. Dat heeft de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Rogge werd omstreeks 16 uur geridderd door de Britse prinses Anne, de enige dochter van koningin Elizabeth II en tevens lid van het IOC, tijdens een ceremonie op Buckingham Palace. Ook de voorzitter van het Britse olympische comité, Lord Sebastian Coe, was aanwezig op de plechtigheid.

De aan Rogge toegekende eretitel is traditioneel voorbehouden aan mensen met speciale verdiensten met betrekking tot Britse buitenlandse aangelegenheden.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties