Jacques Rogge wil cricket op Olympische Spelen Sport
Jacques Rogge wil cricket op Olympische Spelen
Sport

Jacques Rogge wil cricket op Olympische Spelen

Jacques Rogge zou cricket graag op de Olympische Spelen zien. Dat zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité dinsdag.

"De internationale cricketfederatie beslist eind juni of ze zich al dan niet kandidaat stelt om een olympische discipline te worden. Als ze het doen, zal ik hun kandidatuur met open armen ontvangen", aldus Rogge in een interview met de Engelse krant The Evening Standard.

"Cricket is een belangrijke en populaire sport, die door veel mensen wordt bekeken op televisie. Het is een sport met een lange traditie, waarin de spelers nog respect hebben voor ethiek."

"Tijdens de Olympische Spelen zou het dan wel gaan over de Twenty20 cricket-variant en niet over Test cricket natuurlijk, daarvoor zijn de spelen te kort", verduidelijkte de voorzitter.

Cricket stond in 1900 al eens op het olympisch programma. Er waren slechts twee deelnemers. In Parijs won Groot-Brittannië van Frankrijk.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties