Januzaj door BBC genomineerd als Jonge Sportpersoonlijkheid van het Jaar Sport
Januzaj door BBC genomineerd als Jonge Sportpersoonlijkheid van het Jaar
Sport

Januzaj door BBC genomineerd als Jonge Sportpersoonlijkheid van het Jaar

De BBC heeft voetballer Adnan Januzaj opgenomen in de shortlist voor Jonge Sportpersoonlijkheid van het Jaar. Dat meldt de Britse publieke omroep dinsdag.

De 18-jarige Januzaj brak dit seizoen door bij Manchester United. In oktober was de aanvallende middenvelder bij zijn debuutwedstrijd (1-2 winst tegen Sunderland) meteen goed voor twee knappe treffers. Voor United verscheen hij dit seizoen 10 keer op het veld. De ex-Anderlechtspeler zou kunnen uitkomen voor de Albanese, Turkse, Servische, Belgische en op termijn ook Engelse nationale elf.

De andere genomineerden voor de prijs zijn de atleten Dina Asher-Smith, Jessica Judd en Isaac Towers, zwemmers James Guy en Amy Marren, schutter Amber Hill, golfer Charley Hull, gewichtheffer Rebekah Tiler en kanoër Kimberley Woods. Op 12 december worden de drie finalisten bekendgemaakt. Drie dagen later weten we wie de award op zijn schouw mag zetten en de opvolger wordt van paralympisch zwemmer Josef Craig. Voor de award komen enkel sporters in aanmerking die 17 jaar of jonger waren op 1 januari 2013.

Foto AFP: Adnan Januzaj (rechts) BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties