Japanse juwelier verkoopt voet van Messi Sport
Japanse juwelier verkoopt voet van Messi
Sport

Japanse juwelier verkoopt voet van Messi

Lionel Messi is 'hot', ook in Japan. Een juwelier fabriceerde er een gouden replica van de voet van de aanvaller van FC Barcelona.

'The Golden Foot' heet het speeltje, dat 25 kilogram weegt en volgens de maker rond de vijf miljoen dollar waard is. Ginza Tanaka stelde de voet, compleet met aangebrachte bloedvaten en aders, woensdag voor in aanwezigheid van de broer van Messi.

Het beeldje werd gemaakt naar aanleiding van de vierde Gouden Bal die de kleine Argentijn begin dit jaar in de wacht sleepte. Vanaf donderdag is de gouden voet te koop. Een deel van de opbrengst zal gaan naar de Leo Messi Foundation, een organisatie die zich inzet voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami die Japan in maart 2011 troffen.

Geïnteresseerden kunnen ook een bod doen op de honderd gouden miniatuurvoeten (42.000 dollar) of de vijftig gouden voetafdrukken (94.500 dollar).

Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties