John Lelangue verlaat BMC met onmiddellijke ingang Sport
John Lelangue verlaat BMC met onmiddellijke ingang
Sport

John Lelangue verlaat BMC met onmiddellijke ingang

John Lelangue verlaat het BMC Racing Team omwille van persoonlijke redenen. Zijn vertrek gaat onmiddellijk in. Dat maakte het team van wereldkampioen Philippe Gilbert een dag na de honderdste Tour de France bekend in een persbericht.

De 42-jarige Belg werkte de afgelopen zes en een half jaar als sportief directeur bij de Amerikaanse wielerformatie. Zijn grootste verdienste was de Tourzege van Cadel Evans in 2011.

"We respecteren de beslissing van John Lelangue. Hij zal nieuwe kansen en uitdagingen nastreven. Wij danken hem voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons team en we wensen hem het beste in de toekomst", klinkt het bij algemeen manager Jim Ochowicz.

BMC reed een erg teleurstellende Tour. Klassementsrenners Cadel Evans en Tejay van Garderen zakten volledig door het ijs en het team kon ook geen enkele rit winnen. Tijdens de Tour werd al duidelijk dat het niet boterde tussen ploegleider Yvon Ledanois en Lelangue. De overeenkomst met Lelangue liep op het einde van het seizoen ook af.

Naast Philippe Gilbert staan met Greg Van Avermaet, Yannick Eijssen en Klaas Lodewyck nog drie Belgen op de loonlijst van BMC.

Foto PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties